Аминокиселини Проферт

GrowGreen Europe
0,400 л/дка
IBC 1000л
л.
7 500,00 лв. / бр. ( 7,50 лв. / л. ) /без ДДС/
Цените са без ДДС
+
+

Минимално к-во 1000 .

Сравни
Нужда от помощ?

Телефон

+359 892 077 172

Ел.поща

office@agrogreen.bg

Характеристики на продукта

Активен микробиологичен продукт, съдържащ жизненоважни аминокиселини, обогатен с микроелементи, витамини и фитохормони. Profert ® е специален течен тор, произведен чрез уникален процес, при който натурални морски продукти биват преработени (хидролизирани) и трансформирани в 100% усвоим източник на хранителни вещества за растенията. Продуктът се усвоява бързо и е подходящ както за листно, така и за почвено приложение. Установено е, че микробиалните препарати повишават кълняемостта на семената и началния растеж  на растенията, засилват поглъщането и асимилацията на минерални елементи, увеличават толерантността към биотични и абиотични стресови фактори и др.

Процесът, чрез който се произвежда Profert®,включва извличане на жизненоважни L-аминокиселини и комбинирането им със специално подбрани микроорганизми. Продуктите от жизнената им дейност обогатяват сместа с витамин C, фулвокиселини и фитохормони, стимулиращи растежа (ауксини).

Установено е, че микробиалните препарати повишават кълняемостта на семената и началния растеж  на растенията, засилват поглъщането и асимилацията на минерални елементи, увеличават толерантността към биотични и абиотични стресови фактори и др. 

Зоната около корените (1-2 mm) е позната като ризосфера и включва полезни почвени микроорганизми, живеещи в симбиоза с кореновата система на растенията. Тези симбионтни бактерии снабдяват растенията с важни макро- и микроелементи и витамини, а растенията от своя страна, подържат живота им, осигурявайки им въглехидрати, синтезирани при процеса фотосинтеза. 

Преимущества на продукта

  • Балансираното съдържание на макро- и микроелементи засилва растежа, качеството и количеството на растениевъдната продукция;

  • Микроорганизмите осигуряват растенията и почвата с органичен азот;

  • Подобрената активност на почвените микроорганизми може да доведе до редуцирана употребата на конвенционални торове, тъй като хранителните вещества в продукта се усвояват на 100%;

  • Растенията са по-устойчиви на стресови фактори, включително неблагоприятни климатични условия, нападение на болести и неприятели;

Аминокиселинен състав

Аминокиселина 

Съдържание мг/л

Биологична роля 

Аспарагинова киселина

3287

Запасна и транспортна форма на азот;

Треонин 

1331

Повишава сухоустойчивостта;

Серин 

1743

Участва в синтеза на хлорофил; регулира процеса на отваряне и затваряне на устицата (регулира транспирацията); участва при опрашването;

Глутаминова киселина

5326

Участва в синтеза на хлорофил; регулира процеса на отваряне и затваряне на устицата (регулира транспирацията); стимулира покълването на семената;

Пролин 

3285

Синтезира се в условия на засушаване и защитава растенията от солеви стрес;

Глицин 

6867

Засилва сухоустойчивостта на растенията; участва в синтеза на хлорофил;

Аланин 

3729

Участва в синтеза на хлорофил; стимулира покълването на семената

Валин 

1497

Засилва сухоустойчивостта на растенията; стимулира покълването на семената;

Метионин 

1011

Важен за процеса на зреене на плодовете; регулира процеса на отваряне и затваряне на устицата;

Изолевцин 

1109

Засилва сухо- и солеустойчивостта на растенията;  подпомага опрашването;

Левцин 

2123

Засилва сухо- и солеустойчивостта на растенията; участва при процеса опрашване;

Тирозин 

639

Засилва сухоустойчивостта; стимулира образуването на цветния прашец и повишава кълняемостта;

Фенилаланин 

1208

Участва в синтеза на лигнин;

Хистидин 

883

Стимулира узряването на плодовете;

Триптофан 

122

Стимулира синтеза на растежни фитохормони (ауксини);

Лизин 

2686

Участва в синтеза на хлорофил; стимулира кълняемостта;

Аргинин 

3149

Стимулира развитието на кореновата система; стимулира синтеза на растежни фитохормони;

Таурин 

869

Засилва сухоустойчивостта и толерантността на засоляване;

   Химичен анализ

Елемент 

Форма на внасяне

Съдържание 

Азот (N) 

1,1 % органичен

0,2 % нитрат

0,5 % амиден

0,2 % амонячен

3.0 %

Фосфор (P) 

фосфат

0.60 %

Калий (K) 

абсорбиран в протеини от животински произход

0.61%

Сяра (S)

сулфат

0.55 %

Калций (Ca)

абсорбиран в протеини от животински произход

0.5 %

Бор (B)

борна киселина

0.05 %

Молибден (Mo) 

натриев молибдат

0.006 %

Цинк (Zn)

сулфат

0.07 %

Магнезий (Mg)

сулфат

0.03 %

Желязо (Fe)

сулфат

0.003 %

Мед (Cu)

сулфат

0.003 %

Манган (Mn)

сулфат

0.006 %

Приложение

Profert ®има широк спектър на приложение, включително зърнено-житни, технически, зеленчукови, овощни култури и лозя, пасища и открити тревни площи и игрища.

Почвено

0.5-1 л/дка

Листно 

0.5-1 л/дка

Фертигация 

10 мл/л 

8 мл/л при чувствителни култури*

За предсеитбена обработка на семената

минимум 4 мл/л 

*Чувствителните култури включват цитруси, смокини и орхидеи

Profert ® може да се смесва и прилага с най-често използваните пестициди. В случай че не е посочено друго, преди употреба се препоръчва извършване на тест за смесимост.

Оптимизиране на резултатите

За оптимални резултати се препоръчва прилагане наProfert® заедно със спомагателния растителен прилепител Xtend™, регистриран от Growgreen Австралия. Прилагането му гарантира по-добро омокряне на третираната повърхност и удължава периода на задържане на разтвора по листата. 

Срок на годност и съхранение на Profert® 

Profert® трябва да се съхранява при температура от +5ºC до +35ºC.При продължително излагане на по-ниски температури се препоръчва подгряване на IBC контейнерите за 24 часа преди приложение с цел активизиране на микробиалната дейност. Не се препоръчва излагане на пряка слънчева светлина, но е желателно продуктът да се съхранявайте на добре осветено място, за да не се прекъсва микробиологичният процес. Препоръчва се употреба в рамките на 14 месеца от датата на производство.

Опаковка

 Profert® се предлага в следните търговски опаковки: 1L; 20L; 200L; 1000L

 

ПРОМО КОД

Подобни продукти