Фолик Фосфор

Туба 20л
IBC 1000л
л.
124,00 лв. / бр. ( 6,20 лв. / л. ) /без ДДС/
Цените са без ДДС
+
+

Минимално к-во 20 .

Нужда от помощ?

Телефон

+359 892 077 172

Ел.поща

[email protected]

Защо да изберете торовете Фолик®?

Листното хранене на земеделските култури се превърна в неразделна част от модерното земеделие. То е от решаващо значение за увеличаване на добивите и качеството на произведената продукция. Усвояването на основни хранителни вещества често е възпрепятствано поради недостиг на микроелементи, неправилно развитие на кореновата система, неблагоприятни почвени и климатични условия, например студ, горещина, суша, ниско или високо рН на почвата. Елементите доставени чрез листното третиране са на разположение за растенията веднага, лесно и бързо се усвояват, когато са в подходяща форма. Поради това ефективността на храненето през листата е много по-висока, отколкото през почвата. Бързо и целенасочено се предотвратява и контролира недостига на хранителни вещества, което е важно не само за поддържане на оптимален растеж на растенията, но също така и за подобряване усвояването на почвените торове. С какво се отличават торовете Фолик®? Идеален състав от макро и микроелементи, разработен въз основа на научни изследвания и селскостопански практики в целия свят Най-високо качество на използваните компоненти по време на производството - всички материали използвани в производството на торове Фолик® са със ISO сертификати Добавки, които подобряват качеството и ефективността.

Основни характеристики на Фолик® Фосфор

Комплексен листен тор с високо съдържание на фосфор. Подходящ е за стимулиране растежа и развитието на култури с повишени нужди от фосфор, особено когато той не може да бъде доставен чрез почвено торене. Високото съдържание на фосфор в лесно усвоима форма позволява бърза корекция при силно изявен фосфорен дефицит. Отлични резултати се постигат при превантивно приложение. Допълнителното съдържание на макро и микроелементи осигурява висока ефективност на активните съставки. като по този начин се повишава добива и качеството на реколтата.

  • Висока концентрация на фосфор и добре балансирано съдържание на допълнителните макро и микроелементи
  • Бързо усвоима форма на активните вещества
  • Силни буфериращи свойства – коректор на рН
  • Всички хранителни вещества са лесно достъпни за растенията
  • Висока ефективност и бързо, видимо действие при коригиране на фосфорен недостиг
  • Повишава устойчивостта на болести, поради стимулиращия естествените защитни механизми ефект на фосфора (фунгистатичен ефект)
  • Стимулиране растежа и развитието на кореновата система – повишава толерантността на растенията към абиотичен стрес (неблагоприятни климатични условия)
  • Повишава добива и качеството благодарение на положителното влияние върху образуването на семена и оцветяването на плода при овощни и зеленчукови култури
  • Напълно смесим с повечето обичайно използвани продукти за растителна защита

Приложение и употреба 

Култура 

Доза на приложение
(мг/дка)

Време на приложение

Рапица

400

1 третиране: след възстановяване на вегетацията напролет

Царевица

400

2 третирания: фаза 3-10 лист на културата

Овощни култури

400

2 – 3 третирания: от фаза „цветен бутон“ до началото на цъфтежа, и по време на образуване на завръзите

Ягоди

400

2 - 3 третирания: от начало на цъфтежа през 10-14 дни

Зеленчукови култури

400

2 - 3 третирания: по време на нарастването на плодовете

 

Съдържание

Елемент

% от теглото

% от обема

Азот (N) 5.04 6.40
Фосфор (P2 O5) 20.16 25.60
Калий (K2 O) 5.04 6.40
Бор (B) 0.0094 0.0119
Мед (Cu) 0.0071 0.0090
Желязо (Fe) 0.0394 0.0500
Манган(Mn) 0.0126 0.0160
Молибден (Mo) 0.0009 0.0011
Цинк (Zn) 0.0047 0.0060

Подобни продукти