Карбамид гранулиран 46% (Urea)

900кг.
т.
800,00 лв. / т.
/без ДДС/
Цените са без ДДС
+
+

Минимално к-во 1 .

Сравни
Нужда от помощ?

Телефон

+359 892 077 172

Ел.поща

office@agrogreen.bg

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Карбамидът е азотен тор с високо съдържание на активно вещество – 46%. Химическата формула на карбамида е близка по състав до органичната формулация на уреята, което и дава редица предимства при масовата употреба за подхранване на земеделските култури.

Взаимодействието на тора с почвената среда протича по много различен начин в сравние с Амониевия нитрат. При отделянето на активно вещество от карбамида, за да достигне до най-достъпната за растенията форма, азота преминава през трите най-важни процеса свързани с улавянето и фиксацията му. Някои от процесите са чисто химични, други – биологични или физични.

След попадането на карбамида в почвата той подлежи на разтваряне от почвена влага, след това част от него преминава през процеса на нитрификация и се получава нитратен анион (NO3-), който е достъпна за растенията храна. Друга част от продукта попада в микроорганизмите и подхранва техните метаболитни процеси, след отмиране на тези микроорганизми протича процес на амонификация, следван отново от процес на нитрификация, при който се получава пак хранителната форма на азота.

Това обуславя по-равномерно протичане на процесите, в които карбамида отдава активното си вещество в почвата към растенията постепенно.

Техническа характеристика
 

Отговаря на изискванията на Регламент 2003/2003 за минерални торове с високо съдържание на азот

Състав

Стандарти и норми

Общо съдържание на азот

 мин. 46%

Биурет

 макс. 1%

Влага

 макс. 0,5%

Гранулометрия  от 2 до 4 mm

 мин. 90%

*Посочената цена е от склад гр. Бургас без включена цена за транспорт

ПРОМО КОД

Подобни продукти