Прилепител Омокрител СИЛИКОН МАКС 

БИОВЕСТ БГ
0,025 %- 0,15 %г/дка
Туба 5л
л.
210,00 лв. / бр. ( 42,00 лв. / л. ) /без ДДС/
Цените са без ДДС
+
+

Минимално к-во 5 .

Сравни
Нужда от помощ?

Телефон

+359 892 077 172

Ел.поща

office@agrogreen.bg

СИЛИКОН МАКС

СУПЕРОМОКРИТЕЛ, ПРИЛЕПИТЕЛ И ПЕНИТРАТОР

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА:

СИЛИКОН МАКС е суперомокрител, прилепител и пенитратор на разтвори, използван заедно/поотделно с ПРЗ, листни торове, растежни регулатори и др.
СИЛИКОН МАКС увеличава адхезията на границата разтвор/тъкани на растението, намалява кохезията между капките във водната фаза, редуцира повърхностното напрежение на разтворите и позволява пълно омокряне на повърхностите, прилепването на разтворите и тяхното бързо проникване в тъканите на растенията. Регулира размера на капките в границите на оптималните.

АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА:

Органосиликони, етоксилирани масла и растителни масла, витамини А, Е и Д.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ДОЗИ НА УПОТРЕБА:

Нормите на разреждане са в границите от 0.025-0.15%.

Растежни регулатори: 0.025% – 0.05%
Хербициди: 0.025% – 0.15%
Фунгициди: 0.025% – 0.05%
Инсектициди: 0.025% – 0.10%
Бактерициди: 0.025% – 0.05%
Торове и микроелементи: 0.025% – 0.15%

ПРЕИМУЩЕСТВА:

Увеличава покритието на растенията, предпазва разтворите от измиване и многократно подобрява проникването през кутикулите. Подпомага бързото изсъхване на листата. Редуцира повърхностното напрежение до 20.5 mN/m при концентрация 0.1 %.

Предпазва разтворите от измиване поради образуваната голяма площ и специфична маслена формулация, подпомага бързото им усвояване/проникване в тъканите.

Увеличава ефективността на пестицидите особено при култури с плътен восъчен слой като лук, зеле, рапица, цвекло и др.

Редуцира работните разтвори от 30-60%, позволяващо увеличаване на икономическата ефективност, намалена амортизация на техниката и увеличаване на нейната скорост.

Продуктът съдържа силни антиоксиданти. Предпазва растенията от пригор и измиване на активните вещества 20 минути след употребата му.

Поради съдържанието на естествени и етоксилирани растителни масла, продуктът защитава културите от слани (образува защитен слой) и дребни неприятели по тях, като листни въшки, трипсове, белокрилки и др. Витамините участват в синтеза на протеини и специално на аквапурини, които образуват каналите за транспорт на вода и хранителни вещества. При суша, засоленост, силно излъчване те се разграждат и растението остава без транспортна система.
Витамин А и Е са силни антиоксиданти. Предпазват липидите от оксидация. Това влияе положително на структурирането на клетъчните мембрани. Спомагат за натрупване на целулоза в листата и семената. Предпазва семената от оксидация, особено при покълване. Предпазва растенията от директни слънчеви пригори. Регулират натрупването на захари в клетките. Регулира хранителният режим при ниски температури и при резки промени на температурите.

Витамин Д е единственият витамин растежен регулатор, ситостерол във форма на холикалциферол.
Стимулира развитието на корените и и покълването. Регулира усвояването на калций, фосфор, желязо, магнезий и цинк. Индиректно участва в синтеза на хлорофил и активирането на много ензими. Предпазва разграждането на ДНК при УВ-Б и гама излъчване. Прекурсор в синтеза на калмодулин – калциево свързан протеин, прекурсор на синтеза на други важни протеини.

Мобилизира калция като осмопротектант и разграждането на свободни радикали, като хидроперокиси.

Суровините са фармацевтично качество и са произведени от BASF и Mosselman, BRB, SISIB.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРОДУКТА:

Продуктът се използва при всички видове култури.

ПРИГОТВЯНЕ НА РАБОТНИТЕ РАЗТВОРИ:

Първо разтворете използваните продукти в 80% от необходимото количество вода. Добавете разчетното количество СИЛИКОН МАКС и разбъркайте сместта. След това добавете останалите 20% вода и отново разбъркайте енергично. Образува се емулсия, която може да употребите без изчакване. Използването на продукта позволява редуцирането на количество вода от разчетното от една трета до две трети. Регулирайте киселинността на разтвора в границите 5.5-8.5. Това ще ви позволи ефективност и висок икономически резултат.

Продуктът е смесим с всички пестициди, листни торове и др. Въпреки това направете тест за смесимост (квизалофоп-п-етил, каптан, медни препарати).

ПРОМО КОД

Подобни продукти